maandag 6 februari 2012

Sacha de Boer schrikt van reacties op haar 'onbeschofte' optreden


Sacha de Boer schrikt van reacties op haar 'onbeschofte' optreden

Nieuwslezeres Sacha de Boer is geschrokken van de reacties op haar interview met de president-directeur van de NS afgelopen vrijdag. Ze was dankzij haar 'onbeschofte' optreden zelfs even 'world wide trending topic' op Twitter.

Sacha de Boer viel vrijdagavond tijdens het achtuurjournaal president-directeur Bert Meerstadt van de NS meermalen in de rede, althans zo leek het. Veel kijkers konden dit niet waarderen.

'Ik schrok er zelf van. Van de reacties na afloop van de uitzending van het achtuurjournaal, van het feit dat ik even world wide trending topic was, van de lovende woorden, maar vooral van de verontwaardiging om mijn 'onbeschofte' gedrag', stelt Sacha de Boer op haar blog op de site van de NOS. 'Niet eerder heb ik te horen gekregen dat ik me onbeschoft gedraag, dus dit vraagt om enige (zelf)reflectie.'

Vertraging door satelliet
De populaire nieuwslezeres schrijft dat het vooral leek alsof ze Meerstadt in de rede viel. Sacha de Boer: 'Dit is het grote probleem met interviews tussen studio en locatie: een vertraging van enkele seconden, waardoor gesprekken algauw iets hakkelends krijgen.

Voor een informatief gesprek met een eigen correspondent is het nog enigszins te doen, omdat je daar afspraken over maakt. Maar een kritisch interview is via de satelliet bijna onmogelijk. En toch deden we het in dit geval, omdat de NS op zo'n dag wel wat uit te leggen heeft', aldus Sacha de Boer.