maandag 11 februari 2013

NOS journaal presentatrice Sacha de Boer heeft ook ruige kant


NOS journaal presentatrice Sacha de Boer heeft ook ruige kant

Sacha de Boer heeft naast de keurige kant die ze laat zien in het NOS Journaal, ook een ruige kant. Dat vertelt de presentatrice aan weekblad Privé. De Boer is naar eigen zeggen meer dan de nette dame van het nieuws om acht uur.

“Al jarenlang loop ik als een mevrouwtje in mooie jurkjes door de NOS Journaal-studio. Dat ik het Journaal zou presenteren was voor iemand die vroeger elk podium meed absoluut ondenkbaar. Mijn ruigere kant kan ik nog altijd kwijt in mijn rol als fotograaf.“

Sacha de Boer stopt nog altijd veel tijd in het fotograferen. “Over niet al te lange tijd vertrek ik weer richting Noordpool om vervolg te geven aan mijn fotoserie van vijf jaar geleden. Ik besteed evenveel tijd aan fotograferen als aan mijn werk bij de NOS.”

Het Achtuurjournaal wordt afwisselend gepresenteerd door Sacha de Boer en Rob Trip.

Sacha de Boer droeg onlangs bij het Achtuurjournaal precies hetzelfde jurkje als Sandra Schuurhof twee weken terug bij Hart van Nederland en daarmee staan de dames flink in hun hemd. Dat stelt De Telegraaf vrijdag in de krant.

De Boer verdedigt terecht haar Hugo Boss-creatie. “Ik heb dit jurkje ook al gedragen tijdens het slotdebat van de verkiezingen op 11 september. Maar ik wist niet dat Sandra deze ook had. Ach, je kunt ook niet eerst alle presentatrices bellen om je kleding af te stemmen.”

Het gebeurt nou eenmaal vaker op televisie, stelt Sacha de Boer. “Stylistes lenen of kopen kleding en wat modieuze jurkjes betreft vis je al snel in dezelfde vijver. Sandra heeft blijkbaar een goede smaak“, grapt ze.

Schuurhof dacht even dat De Boer haar na-aapte. “Sacha en ik hebben allebei een goede smaak. Kennelijk kijken haar stylistes niet naar Hart van Nederland . O, had zij het echt al eerder aan? Dat kan ik me niet herinneren. Kijk, Sacha en ik hebben hetzelfde ’probleem’: we moeten allebei staand presenteren en dan vallen veel kledingstukken af.”

Michou Basu, mode-expert bij De Telegraaf, vindt het niet kunnen. “Dat twee vrouwen die prominent in beeld zijn dezelfde jurk dragen is op zijn minst opmerkelijk. De eerste gedachte is: delen die presentatrices één kledingkast? Of hebben ze dezelfde stylist? Als dat het geval is: sack the stylist , zoals de Britten zeggen. Want die had deze flater kunnen voorkomen.”

Rijzende ster Eva Jinek begrijpt de commotie niet. “Toch een mooi compliment voor het jurkje? Als we ons over dit soort dingen druk maken, dan zijn er geen echte problemen meer in de wereld.“

Restyling Journaal met lopende nieuwslezers ‘geslaagd’

Dik twee maanden na de onthulling van het nieuwe NOS Journaal, concludeert hoofdredacteur Marcel Gelauff dat de restyling van de nieuwsrubriek – met als onderdeel presentatoren die staan en lopen – geslaagd is. Dat zegt hij in de Telegraaf. Ook collega’s zijn positief, stelt Gelauff. “Ze noemen het modern, vinden dat het beeld en benen veel beter tot zijn recht komt en de presentatoren voelen zich bevrijd nu ze niet langer opgesloten zitten achter een desk waar je je benen niet mag bewegen.“

Sinds de lancering heeft de NOS niets bijgesteld, vertelt de hoofdredacteur. “Natuurlijk was het wennen en sommige dingen blijven een kwestie van smaak. We hebben meteen tijdens de eerste dagen het geluid onder de leaders zachter gezet. Daar is het sleutelen uiteindelijk bij gebleven.”

Vooral over de drentelende presentatoren is Gelauff lyrisch. “Neem laatst, toen Rob Trip richting een bijna beeldvullende foto stond gekeerd, zich naar de kijker draaide, zei ’dit gebeurde vandaag in Syrië’ en vervolgens wandelend langs het scherm begon te vertellen over de laatste ontwikkelingen. Dat is precies wat we bedoelen met het nieuws menselijker maken.”

Er gaat nu wel meer geld zitten in de kleding van de nieuwslezers. “Nu moet de hele outfit van top tot teen kloppen. Sacha de Boer kan bijvoorbeeld niet meer elke dag een lange broek aan. De vrouwelijke presentatoren moeten dat afwisselen met ook eens een rokje of jurk.“

Mannen gaan het liefst vreemd met Doutzen Kroes

Een affaire aangaan met een Nederlandse bekende getrouwde vrouw. Als de Nederlandse man hiertoe de kans zou krijgen, gebeurt dat bij voorkeur met Doutzen Kroes. Bijna 1.500 mannen hebben aangegeven een beschuitje te willen eten met het topmodel die hot is in Nederland.

Dit blijkt uit onderzoek van de datingsite Victoria Milan, een forum waar mensen met een relatie kunnen aangeven op zoek te zijn naar meer avontuur en passie in hun liefdesleven.

De mannelijke leden van de datingsite stuurden hun 10 favoriete getrouwde vrouwen in. Op 1 dus Doutzen Kroes, gevolgd door NOS Journaal-presentatrice Sacha de Boer. De top 3 wordt afgesloten Katja Römer-Schuurman. Doutzen trouwde in 2010 met dj Sunnery James, Sacha de Boer is getrouwd met presentator Rick Nieman en Katja deelt het bed met acteur Thijs Römer.

De rest van de top 10 ziet er als volgt uit:
4. Heleen van Royen
5. Sylvie van der Vaart
6. Yolanthe Sneijder Cabau
7. Linda de Mol
8. Sophie Hilbrand
9. Femke Halsema
10. Leontien van Moorsel

Ophef over sexy groen jurkje Sacha de Boer bij NOS Journaal

Sacha de Boer is bij de presentatie van het acht uur journaal te zien geweest in een sexy strak groen jurkje. Doordat Sacha vaak conservatiever gekleed gaat bij haar presentaties, zorgde deze kledingkeuze voor enige ophef bij de kijkers op internet en social media als twitter en facebook.

Een bloemlezing van de reacties op twitter:
“De bonus van de avond: Sacha de Boer in een strak groen slurfjurkje. ”
“Wat ziet Sacha de Boer er weer fijn uit vandaag!!”
“Strak jurkje maar ze kan het hebben.”
“kan mijn ogen niet afhouden van de rondingen van sacha de boer”
“ja prachtig om het mooie volle vrouwelijke figuur van Sacha de Boer te zien in die jurk”

Bijna alle reacties waren positief op de gewaagde creatie van Sacha de Boer.