dinsdag 5 maart 2013

Sacha de Boer stopt als presentatrice bij NOS Journaal!


Sacha de Boer stopt als presentatrice bij NOS Journaal!

Sacha de Boer (45) stopt als presentatrice van het NOS Journaal. De Boer verlaat de omroep na bijna zeventien jaar; sinds tien jaar is ze een van de vaste gezichten van het achtuurjournaal.

De Boer, die naast haar baan bij de NOS ook als fotografe werkt, zegt na 21 jaar van dagelijkse deadlines behoefte te hebben aan ’slow journalism’.

,,Als journaalpresentator ben je generalist; je weet een beetje van veel onderwerpen. Ik wil meer richting specialist: veel weten van weinig. En deze weg sla ik graag in samen met mijn fotocamera. De afgelopen jaren heb ik mijn werk bij de NOS en fotografie goed kunnen combineren, maar mijn fotografie neemt zo’n vlucht dat ik steeds vaker interessante klussen moet weigeren.”

Haar laatste bulletin presenteert De Boer op 3 mei. Wie haar opvolgt is nog niet bekend. ,,Daar gaan we nu mee aan de slag”, aldus een woordvoerder van de NOS.

Sacha de Boer werkte voor haar komst bij de NOS (in 1996) onder meer bij AT5, Radio 10, RTL Nieuws en Veronica Nieuwslijn. Haar partner is Rick Nieman, presentator van het RTL Nieuws.

De Boer begon in 1996 als verslaggever bij de NOS, maar legde zich al snel toe op presenteren. Naast de diverse Journaals presenteerde ze ook Studio NOS (met Tom Egbers) en radioprogramma Met het Oog op Morgen. In 2003 werd ze het vaste gezicht van het NOS Achtuurjournaal.

'Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega's. Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt', blikt De Boer terug op haar periode bij de omroep.

Marcel Gelauff, hoofdredacteur van NOS Nieuws, zegt De Boer te gaan missen. "Het is heel moeilijk voorstelbaar dat Sacha binnenkort niet meer bij ons is en het NOS Journaal van 20.00 uur niet meer presenteert."

Gelauff kan zich voorstellen dat De Boer een andere keuze maakt, "maar we zullen haar heel erg missen. Een van onze allerbekendste presentatoren gaat weg. Dat is nogal wat", aldus Gelauff.

In augustus 1996 stapte ze over naar de NOS, waar ze verslaggever werd voor het Journaal. Van november 2002 tot eind 2003 was ze ook presentator van het radioprogramma Met het Oog op Morgen.

In 2003 werd Sacha een van de vaste presentatoren van het NOS Journaal van 20.00 uur.
 
In de wandelgangen worden Annechien Steenhuizen, Eva Jinek, Dionne Stax en Astrid Kersseboom als mogelijke opvolgsters genoemd van Sacha De Boer bij het NOS Journaal van 20.00 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten