donderdag 22 oktober 2009

NOS Journaal-lezeres Sacha de Boer heeft de mooiste, duidelijkste en prettigste stem van Nederland!


NOS Journaal-lezeres Sacha de Boer heeft de mooiste, duidelijkste en prettigste stem van Nederland.

Dit blijkt uit een onderzoek onder 600 Nederlanders in opdracht van Specsavers Audiciens, meldt het ANP. Sacha de Boer's vriend en 'concurrent', RTL Nieuws-presentator Rick Nieman en Humberto Tan staan op een tweede plek, gevolgd door Wendy van Dijk.

De respondenten luisterden tijdens het onderzoek naar elf geanonimiseerde geluidsfragmenten van bekende Nederlanders. De stem van Sacha de Boer werd vaak als zakelijk, maar ook als prettig rustig en duidelijk ervaren. Rick Nieman heeft een heel warm stemgeluid, dat eveneens hoog wordt gewaardeerd. De stem van Tan klinkt volgens het onderzoek enthousiast en die van Wendy van Dijk vriendelijk en vaak ook meelevend.

Op de vierde plaats eindigden actrice Carice van Houten, Radio 2-presentator Frits Spits en RTL-presentator Robert ten Brink. Spits scoorde vooral onder veertigplussers, mogelijk omdat de jongeren volgens de onderzoekers in mindere mate met de KRO-presentator zijn opgegroeid.

Journaalpresentator Philip Freriks en collega van Sacha de Boer eindigde op de zesde plaats, tussen zanger Marco Borsato en zangeres Ilse DeLange in. Radio-dj Edwin Evers van Radio 538 staat op de achtste plaats.Geen opmerkingen:

Een reactie posten