zaterdag 30 april 2011

Rick Nieman 'neemt' de mooiste stem van Nederland over van Sacha de Boer


RTL-nieuwslezer Rick Nieman heeft de mooiste stem van Nederland. Daarmee stoot hij zijn vrouw NOS nieuwslezeres Sacha de Boer van de eerste plaats. De Boer won de verkiezing vorig jaar.

De stem van Nieman werd door ruim 500 Nederlanders als het meest 'prettig en duidelijk' ervaren. Vooral vrouwen zijn gecharmeerd van zijn stemgeluid.

De nieuwslezer werd op de voet gevolgd door RTL-presentator Robert ten Brink (tweede plek) en acteur Thom Hoffman (derde plek). Opvallend is dat het stemgeluid van Hoffman vooral goed scoort onder mensen van 60 jaar en ouder.

De eerste vrouw op de lijst is musicalster Chantal Janzen. Ze behaalde een vierde plaats en staat nog voor Sacha de Boer.

Andere kanshebbers op de titel waren onder andere Sacha de Boer, Marco Borsato, Ilse de Lange, Edwin Evers, Humberto Tan en Wendy van Dijk.

Voor de verkiezing luisterden 500 respondenten naar tien geanonimiseerde geluidsfragmenten van bekende Nederlanders.

Deze shortlist kwam voort uit een veel grotere lijst van bekendheden. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van Specsavers Audiciens.

Rick Nieman heeft de mooiste stem van Nederland. Robert ten Brink en Thom Hoffman verloren nipt van de RTL-nieuwslezer.

Dat bleek uit een onderzoek van opticienketen Specsavers onder ruim vijhonderd Nederlanders.
Respondenten, die geanonimiseerde geluidsfragementen van bekende Nederlanders kregen te horen, typeerden Niemans stem als prettig en duidelijk.

"Rick Nieman heeft een heel herkenbaar stemgeluid dat door veel Nederlanders hoog wordt gewaarderd. Zij ervaren zijn rustige stem en heldere uitspraak als prettig, rustgevend en duidelijk", legt een woordvoerder uit.

Opvallend detail is dat Nieman het stokje overneemt van zijn echtgenote, NOS-nieuwslezers Sacha de Boer. Chantal Janzen eindigde dit jaar met een vierde plek als hoogste vrouwelijke bekende Nederlander.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten